mar
18
2021

Munskydd i tyg är mer ekonomiskt än engångsmasker!

Munskydd

Förutom vanliga en vanlig engångsmask finns det tvättbara masker som blir helt rena av 60 graders tvätt. Dessa kan slängas in i tvätten med andra kläder, och tvättas. De brukar kunna användas ett max antal gånger och sen bör du nog slänga dem för hygienens skull. Munskydd i tyg är mer ekonomiskt än engångsmasker. De är dessutom mer miljövänliga så de är två flugor i en smäll. Vill du visa dig vara i framkant och samtidigt snygg så är munskydd det perfekta tillägget till en annars tråkig outfit.

 

Ekonomiskt bra: Du slipper köpa nya masker hela tiden och kan återanvända de du redan har. Nya engångsmasker kan vara fördelaktigt om du inte ofta använder dem, men om du exempelvis pendlar varje dag så kan det vara bra att köpa en du kan återanvända.

 

Miljövänligt: Du slänger inte masker gjorda av delvis plast och sparar på naturens resurser. Munskydd i tyg tvättbar gör att du kan återanvända våra dyrbara resurser och värna om vårt klimat och våra gemensamma tillgångar.

 

Modemässigt: Om man bryr sig om sina kläder kan ett munskydd ses som en accessoar och ett tillägg i sin outfit. Dessutom är dessa munskydd i andra färger än engångsmaskerna. Det finns i svart, vitt, grått, gult, rosa, vad som helst och vilka tryck som helst. Engångsmasker finns endast i vitt eller blått som du dessutom behöver slänga efter varje användning.

 

Munskydd i tyg köpa kan man göra online eller i butik. Med en enkel sökning kan många olika munskydd komma fram, i butik skulle jag rekommendera att gå en tid där det är få personer och helt gå dit. Om du bor med gångavstånd är det onödigt att åka buss eller liknande då. Om du ska besöka en tid där det är populärt att besöka butiken så ska munskydd bäras, tycker jag.