jan
29
2021

Lärdomar från corona!

Munskydd

Det kan kännas som att man bara vill att det ska ta slut så livet kan fortsätta som det var. Men jag har försökt leva i nuet och tänkte dela med mig av mina lärdomar från COVID-19 pandemin, allt från munskydd till studietips.

  • Handhygienen

Något som jag tror de flesta av oss slarvade med mycket innan pandemin slog till. Kanske var du också en som inte tvättade händerna efter att du kom och, tog i saker onödigt mycket med händerna och inte tänkte på konsekvenserna. Det har jag iallafall nu lärt mig att vi absolut ska!

  • Hosta i armvecket!

Något som många tidigare slarvat med, att inte hosta i handflatan eller till och med rakt ut! Mycket mer hygieniskt och omtänksamt att hosta i armvecket, tur att vi alla lärt oss det nu!

  • Umgås mycket med vänner

Innan pandemin tänkte iallafall jag att fika med en vän eller liknande kunde skjutas upp, men icke! Jag har efter denna pandemin lärt mig att inte ta så många sociala stunder för givet, för det är verkligen så tråkigt utan dem!

  • Munskydd är bra!

Det är väldigt många länder som även innan corona använt munskydd dagligen, jag har lärt mig mycket mer om dem och insett att de är toppenbra! Speciellt munskydd tvättbart är otroligt bra! Då är det bara att slänga in masken i tvättmaskinen och tvätta den med resten av smutstvätten, torka och använda igen! Oerhört ekonomiskt och sparsamt på miljön.

Sen har jag lite fler specifika tips för just munskydd också eftersom det är en relativt ny grej för oss i Sverige.

  • Köp en mask med flera lager, detta för att masken ska skydda dig och andra från spottpartiklar och själva viruset.
  • En halsduk eller liknande för munnen är inget substitut för mask eftersom corona mask köpa ofta gått igenom tester för att se så de ger verklig effekt. En halsduk är inte samma sak.

Som sagt så hoppas vi alla såklart att livet återgår till hur det brukade vara! Men här är några lärdomar jag tagit med mig från detta ytterst speciella året.